После трагања за пригодном салом у којој би приказали пуну верзију дугометражног документарног филма „Концентрациони логор Земун – Konzentrationslager Semlin“, управа Дома омладине Београда дозволила нам је да то учинимо у њиховој сали.

После пригодног обраћања директора Музеја жртава геноцида и аутора филма, Вељка Ђурића Мишине, гледаоцима, којих је било нешто мање од 200, кратким причама обратили су се др Драгољуб Ацковић, директор Музеја ромске културе, Бранка Џидић, сарадница Јеврејског историјског музеја, и др Ласло Пушкаш, професор Медицинског факултета у Београду. Свако од њих је говорио о својим „везама“ са логором на Старом сајмишту.

После приказивања филма уприличен је разговор са публиком. Посебно је било интересантно обраћање историчара др Милана Кољанина, чија је књига „Немачки логор на Сајмишту“ била нека врста основе за сценарио.

Филм би требало да буде емитован на Другом програму Радио телевизије Србије, на Радио телевизији Републике Српске и Српској телевизији у Црној Гори, а потом постављен на Интернету. У међувремену радимо на насинхронизацији на енгласком језику.